naar overzicht

Eco re(creëren): Natuurgebied de Banjaard

  • Stedenbouw
  • 2019 / 2020
  • Vierde kwartaal
  • docent: Thijs van Spaandonk, Catja Edens (onderzoek) en Alexander Herrebouts (ontwerp
download project

Eco re(creëren): Natuurgebied de Banjaard

De Banjaard is een vakantiepark dat in de oksel van de N57 ligt. Drie omliggende ecosystemen, strand, duin en bos, worden door deze weg van elkaar gescheiden. Door de weg onder een nieuwe waterkering te leggen, wordt er op het terrein een dynamisch natuurgebied gecreëerd waar alle ecosystemen in elkaar over kunnen gaan. Het gebied kan zich uitbreiden en verder ontwikkelen door de winst die de recreanten aan de huur van de huisjes…

Eco re(creëren): Natuurgebied de Banjaard

De Banjaard is een vakantiepark dat in de oksel van de N57 ligt. Drie omliggende ecosystemen, strand, duin en bos, worden door deze weg van elkaar gescheiden. Door de weg onder een nieuwe waterkering te leggen, wordt er op het terrein een dynamisch natuurgebied gecreëerd waar alle ecosystemen in elkaar over kunnen gaan. Het gebied kan zich uitbreiden en verder ontwikkelen door de winst die de recreanten aan de huur van de huisjes betalen. Deze recreanten re-creëren hiermee het oude Zeeuwse landschap.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.