SOCIAL STRUCTURE

Een zoektocht naar een sociale manier van verdichten

 

Geinspireerd door de gemoedelijkheid van het leven in een dorp en getriggerd door de dynamiek van…

SOCIAL STRUCTURE

Een zoektocht naar een sociale manier van verdichten

 

Geinspireerd door de gemoedelijkheid van het leven in een dorp en getriggerd door de dynamiek van de stad. Hoe kunnen we deze twee ingredienten op een goede manier met elkaar verenigen? 

 

Een antwoord heeft zich gevormt in een ontwerp op de Lloydpier in Rotterdam. Een structuur met daarin circa 600 woningen dat laat zien dat het mogelijk is om op een sociaal vriendelijkere manier te verdichten. Aan de hand van centrale pleinen, gedeelde voorzieningen, ruim opgezette gallerijen en buurtkamers wordt de harde overgang die ontstaat in grote stedelijke projecten opgebroken.  Hierdoor ontstaat er een schaal waarbij je mede bewoners kent van naam en af een toe een praatje maakt. Waarbij je voor elkaar een oogje in het zeil houdt als de ander op vakantie is en je je verbonden voelt met de buurt.

 

Het ontwerp bestaat uit een basis structuur van 4 lagen. Deze structuur is een autonome, sterk aanwezige betonstructuur en voelt aan als een sterke monoliet. In de structuur liggen verschillende blokken met een eigen architectuur. Deze blokken worden ontsloten via gallerijen en stijgpunten. Bij het volgen van deze stijgpunten kom je uit bij de centrale voorzieningen op het maaiveld of het dakpark. Het complex is tevens voorzien van verschillende buurtkamers. 

 
Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.