naar overzicht

Stadhuis als verteller

  • Architectuur
  • 2019 / 2020
  • Eerste semester
  • docent: Gert Kwekkeboom, Wouter Tooren, Kaita Shinagawa en Christianna Tsigkou
download project

Een keer in de 4 jaar worden de raadsleden verkozen. Zij zijn representanten van de burgers. In deze 4 jaar regeren zij als raadsleden voor de stad. Dit doen zij vanuit het stadhuis. Het stadhuis als spreker wil zeggen dat zij beslissen en regeren. De besluitvorming vindt plaats in zowel de raadszaal als de omsloten tuinen en de fractiekamers, dit gebeurt achter gesloten deuren. Vanuit de raadszaal wordt via het balkon (een nieuw…

Een keer in de 4 jaar worden de raadsleden verkozen. Zij zijn representanten van de burgers. In deze 4 jaar regeren zij als raadsleden voor de stad. Dit doen zij vanuit het stadhuis. Het stadhuis als spreker wil zeggen dat zij beslissen en regeren. De besluitvorming vindt plaats in zowel de raadszaal als de omsloten tuinen en de fractiekamers, dit gebeurt achter gesloten deuren. Vanuit de raadszaal wordt via het balkon (een nieuw ritueel) het besluit medegedeeld, de burger luistert.

Het combineren van publieke functies met bestuurlijke functies zorgt ervoor dat er reuring ontstaat tussen raadsleden en en burgers. In dit gebied tussen gebied komt de publieke opinie tot uiting. De architectuur brengt het geloof in het besluit terug. Het stadhuis spreekt.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.