naar overzicht

GroenVerbindt

  • Combinatie
  • 2019 / 2020
  • Eerste semester
  • docent: Maxime Peeters, Jan Vermeulen en Tijs van den Boomen
download project

In Veldhoven spelen er op dit moment twee problemen. Het eerste probleem is een sociaal probleem en gaat over de integratie van expats. Mede komst van ASML, een chipfabrikant, is tevens een groep expats neergestreken in Veldhoven die maar moeilijk in contact komen met de lokale bewoners. Het sociale contact onderling ontbreekt. Het tweede probleem is een ruimtelijk probleem en gaat over het groen in Veldhoven. Veldhoven is een groene gemeente, maar het groen is…

In Veldhoven spelen er op dit moment twee problemen. Het eerste probleem is een sociaal probleem en gaat over de integratie van expats. Mede komst van ASML, een chipfabrikant, is tevens een groep expats neergestreken in Veldhoven die maar moeilijk in contact komen met de lokale bewoners. Het sociale contact onderling ontbreekt. Het tweede probleem is een ruimtelijk probleem en gaat over het groen in Veldhoven. Veldhoven is een groene gemeente, maar het groen is versnipperd en mist een duidelijke hoofdstructuur en dat terwijl de meeste groene ruimte een structurerende en verbindende functie hebben. Men loopt met of zonder hond, jogt en fietst door het groen heen, maar verblijft niet. Er zijn pogingen gedaan om het groen meer aan elkaar te verbinden, maar er blijven ‘missing links’.

En daar ligt een kans: Groen verbindt! Door het groen laagdrempeliger en bereikbaarder te maken, te verbinden met andere groenstructuren en ontmoetingsplekken te creëren in het groen die afgeleid zijn van de identiteit van het gebied waar het zich bevindt, wordt sociale interactie uitgelokt tussen local en expat.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.