naar overzicht

Operatie Paalrot

  • Stedenbouw
  • 2019 / 2020
  • Eerste semester
  • docent: Jens Jorritsma en John de Groot
download project

Het BoTu-P als experiment binnen een dalend probleem

Een stille ramp is gaande. De bodem daalt en funderingen rotten op grote schaal weg, met alle gevolgen van dien. We hebben geen controle meer op ons grondwatersysteem. Doorgaan met malen is geen optie en alles onder water zetten evenmin. Leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en economisch kapitaal staan op losse schroeven. Moeten we het zakkende westen van ons land verlaten?

Als we wijken zoals BoTu bewoonbaar willen houden is…

Het BoTu-P als experiment binnen een dalend probleem

Een stille ramp is gaande. De bodem daalt en funderingen rotten op grote schaal weg, met alle gevolgen van dien. We hebben geen controle meer op ons grondwatersysteem. Doorgaan met malen is geen optie en alles onder water zetten evenmin. Leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en economisch kapitaal staan op losse schroeven. Moeten we het zakkende westen van ons land verlaten?

Als we wijken zoals BoTu bewoonbaar willen houden is een operatie nodig. In 8 stappen wordt de grondwaterhuishouding onder de loep genomen, systematisch aangepast en ruimtelijk verrijkt. Vanaf nu rot er geen paal meer. Operatie Paalrot is biedt een nieuw perspectief voor de verzakkende steden in Nederland en de rest van de wereld. Een nieuw waterexport-product is geboren!

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.