naar overzicht

Elementair Ontwerpen

  • Architectuur
  • 2019 / 2020
  • Eerste semester
  • docent: Jasper de Haan, Violette Schönberger, Ernie Mellegers en Kras Bocklandt
download project

Tijdens de studio Elementair ontwerpen ben ik op zoek gegaan naar de betekenis van wonen voor zowel mijzelf als anderen. Middels een vijftal radicale ontwerpen ben ik er achter gekomen dat de conventionele gedachtegang van wonen niet de enige is. Ik heb mijn perceptie van wonen uitgebreid en ben tot een aantal prikkelende en uitdagende ontwerpen gekomen. Ik heb geprobeerd om bij iedere opgave tot de essentie te komen en deze helder en scherp te…

Tijdens de studio Elementair ontwerpen ben ik op zoek gegaan naar de betekenis van wonen voor zowel mijzelf als anderen. Middels een vijftal radicale ontwerpen ben ik er achter gekomen dat de conventionele gedachtegang van wonen niet de enige is. Ik heb mijn perceptie van wonen uitgebreid en ben tot een aantal prikkelende en uitdagende ontwerpen gekomen. Ik heb geprobeerd om bij iedere opgave tot de essentie te komen en deze helder en scherp te presenteren.

De laatste opgave betrof het ontwerpen van een woning met voordeur op 4,5 meter en geen openingen in de gevels. Hieruit is de Getijdewoning ontstaan; een huis op palen waarbij context in het midden staat.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.