naar overzicht

Museum AVL

  • Architectuur
  • 2018 / 2019
  • Tweede semester
  • docent: Bart Hollanders (Eagles of Architecture), Laurens Boodt (Laurens Boodt Architect), Vincent de Rijk (werkplaats Vincent de Rijk)
download project

De opdracht was simpel, je ontwerpt een hoek , onderzoekt dit en vergroot dit naar een heel gebouw.  Het ontwerpen van de hoek begint bij de eerste drie beelden. De drie beelden bestaan uit een structuur, een cite van AvL en een kunstwerk van Joep van Lieshout. Het eerste beeld is de structuur van Yale Art Gallery van Louis Kahn. Een zeer creative constructie, dat zoveel verschillende elementen bevat, dat de ruimte siert en tegerlijktijd het enorm…

De opdracht was simpel, je ontwerpt een hoek , onderzoekt dit en vergroot dit naar een heel gebouw.  Het ontwerpen van de hoek begint bij de eerste drie beelden. De drie beelden bestaan uit een structuur, een cite van AvL en een kunstwerk van Joep van Lieshout. Het eerste beeld is de structuur van Yale Art Gallery van Louis Kahn. Een zeer creative constructie, dat zoveel verschillende elementen bevat, dat de ruimte siert en tegerlijktijd het enorm ‘STERK’ maakt. Het tweede beeld is de welcoming center van Slave city. De gelaagdheid van het kunstwerk, in combinatie van de silo’s wekte intresse op, in combinatie met de structuur. Het derde beeld zijn de kunstwerken en de kolommen in de silo. Een spel van kunstwerken tussen kolommen, licht en hoogtes, een kwaliteit die ik wil bereiken.



Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.