naar overzicht

Het speelveld van Eindhoven

  • 2018 / 2019
  • Tweede semester
  • docent: Elisabeth Boersma (Plan B/BPDi), Ryanne Janssen (Studioninedots), Like Bijlsma (PBL), Fleur Greebe (Different Company)
download project

Eindhoven is ontstaan door een samensmelting van verschillende dorpen en kenmerkt zich door verschillende radialen richting het centrum. Ieder radiaal heeft zijn eigen identieit; Strijp-S als design spot, de TU met haar onderwijs en de High Tech Campus voor innovatie. Een van deze radialen is het Eindhovense Kanaal dat gedomineerd werd door watergebonden industrie. Sinds 1974 is scheepvaart verboden op het kanaal en is de industrie niet meer gebonden aan deze plek. Het kanaal heeft…

Eindhoven is ontstaan door een samensmelting van verschillende dorpen en kenmerkt zich door verschillende radialen richting het centrum. Ieder radiaal heeft zijn eigen identieit; Strijp-S als design spot, de TU met haar onderwijs en de High Tech Campus voor innovatie. Een van deze radialen is het Eindhovense Kanaal dat gedomineerd werd door watergebonden industrie. Sinds 1974 is scheepvaart verboden op het kanaal en is de industrie niet meer gebonden aan deze plek. Het kanaal heeft tegenwoordig een recreatieve functie. Het wordt gebruikt door roeiverenigingen en langs het kanaal wordt intensief gesport. Het is een van de enige plek binnen de ring waar sport zichtbaar is.


ZIEN SPORTEN, DOET BEWEGEN

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.