naar overzicht

Fantastisch Vinex

  • Stedenbouw
  • 2018 / 2019
  • Derde kwartaal
  • docent: Iris Wijn (Atelier NOU)
download project

In rap tempo is de stad zich aan het ontwikkelen op een manier waardoor het voor veel jonge mensen niet langer betaalbaar is om in te wonen in de woning die ze zouden willen. Toch blijft de stad in inwonersaantal groeien en blijven de prijzen stijgen. Als men ouder is een een grotere woning nodig heeft dan trekt men vaak weg uit de stad, en offert men het gemak van…

In rap tempo is de stad zich aan het ontwikkelen op een manier waardoor het voor veel jonge mensen niet langer betaalbaar is om in te wonen in de woning die ze zouden willen. Toch blijft de stad in inwonersaantal groeien en blijven de prijzen stijgen. Als men ouder is een een grotere woning nodig heeft dan trekt men vaak weg uit de stad, en offert men het gemak van voorzieningen en de reuring van de stad op voor meer vierkant meters en een tuin. 

Mijn ideale buurt biedt beide! Een woning van 150m2 in een gezellig straatje met een eigen tuin, en alle voorzieningen van de stad op loopafstand. Dit alles wordt gerealiseerd door een stapeling van platforms waarop uitsluitend vertrouwde rijtjeshuizen staan in een straatje met maximaal 10 van deze vergelijkbare verschillende woningen.

In deze torens die zich, boven bestaande bouwblokken of op nog onbebouwde plekken in de stad bevinden, heeft men een woning die levensloop besteding is en geschikt is om zich te vormen naar ieders woonwens.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.