naar overzicht

Hermes

  • Architectuur
  • 2018 / 2019
  • Eerste semester
  • docent: Stefan Prins (Powerhouse Company) & Albert Takashi Richters (Powerhouse Company)
download project

Zuidplein moet het vooral hebben van zijn programma. Als een van de weinige winkelmalls in Nederland werkt deze nog goed. En daarom vond ik het belangrijk om een symbool te ontwerpen voor deze plek. Bij het ontwerpen van deze toren heb ik onderzoek gedaan naar de verhoudingen van reclame borden en ik heb gekeken naar de verhoudingen van de griekse zuil. Deze griekse zuil staat symbool voor welvaart. De toren wordt bewoond door rijken. En…

Zuidplein moet het vooral hebben van zijn programma. Als een van de weinige winkelmalls in Nederland werkt deze nog goed. En daarom vond ik het belangrijk om een symbool te ontwerpen voor deze plek. Bij het ontwerpen van deze toren heb ik onderzoek gedaan naar de verhoudingen van reclame borden en ik heb gekeken naar de verhoudingen van de griekse zuil. Deze griekse zuil staat symbool voor welvaart. De toren wordt bewoond door rijken. En er zijn drie bijzondere bewoners of misschien beter verwoord: bezitters. Want of zij daadwerkelijk 365 dagen hier verblijven, dat valt te betwijfelen. De bewoners zijn: David Salomon, Mark Parker, Indra nooyi.

Samen met Umut Turkmen, Martijn Ravia en Remco van den Broek bestuudeerden wij deze locatie. Op het dak van Zuidplein stellen wij elf torens voor. Vier torens daarvan hebben wij uitgewerkt. Hermes, de toren van 240 meter hoog en enkel voor de rijken, is daar één daarvan. De andere torens bedienen andere doelgroepen zoals; de minder bedeelden, ouderen en families met kinderen.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.